Kip jambalaya

4 personen

Ingrediënten

 • 300 g kipfilet
 • 2 uien
 • 1 rode paprika
 • 3 stengels bleekselderij
 • 1 rode peper
 • 1 teen knoflook
 • 200 g sperziebonen
 • 1½ kippenbouillontablet
 • 700 ml heet water
 • 4 el zonnebloemolie
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl gemalen cayennepeper of 1 el cajunkruiden
 • 200 g witte rijst (gewone rijst)

Bereiding          

Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de uien. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snij de rode peper in stukjes (verwijder de zaadlijsten). Maak de sperziebonen schoon. Bereid de kippenbouillontabletten met het water.

Verhit 2 el olie in een hapjespan. Voeg de kip, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 3 min. Schep uit de pan. Voeg de ui toe en bak 5 min.  Schep de groenten erdoor. Voeg de rijst toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer door en draai het vuur laag.

Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 20 min. gaar worden, zonder te roeren. Voeg na 10 min. de kip toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer eventueel met partjes citroen en fijngesneden bieslook.

Er hoeft geen sla bij…