Quiche met prei en geitenkaas

Recept voor 2 personen:
Tijd: 20 min. + 40 min. in de oven

Benodigdheden:

 • 3-4 plakken bladerdeeg
 • 1 ui
 • 250 gram prei
 • 50 gram geitenkaas
 • 6 zongedroogde tomaatjes
 • 2 eetlepels honing
 • handje walnoten
 • 3 eieren
 • flinke scheut kookroom
 • 1 tl gedroogde tijm
 • snuf chilipoeder
 • zout en peper

Bereidingswijze:
Fruit de in stukjes gesneden ui, voeg de gesneden preiringen toe. Bak de in reepjes zongedroogde tomaatjes even mee. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakken bladerdeeg klaar zodat ze ontdooien. Vet je ovenschaal met wat boter of olie in. Leg de plakken bladerdeeg op de bodem zodat de bodem en de randen goed bedekt zijn. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi eventueel met een beetje paneermeel, dit voorkomt dat de quiche te nat wordt op de bodem. Schep het preimengsel in de ovenschaal.Verkruimel de geitenkaas over je preimengsel. Rooster de walnoten in de droge koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten. Hak ze daarna fijn en verdeel over de geitenkaas. Giet de honing over je vulling.

Klop in een apart kommetje de ei los met de kookroom en de kruiden. Voeg hier naar smaak nog wat zout en versgemalen zwarte peper aan toe. Giet je ei-mengsel over de vulling van de quiche. Bak de quiche met prei en geitenkaas in ongeveer 40 minuten gaar, iets onder het midden van de oven. Eet smakelijk!