Broccoli-kippenragout met rijst
4 personen
Nodig
- 350 g kipfilet
- 500 gr broccoli
- 1 bakje champignons
- 1 pakje mix voor champignonsaus
- 2,5 dl melk
- 20 gr. boter
- ½ dl witte wijn
- Italiaanse keukenkruiden
- Kipkruiden
Voorbereiden
Snij de kipfilet in stukjes. Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bereiden
Kruid de kip met kipkruiden. Verhit de boter in een braadpan en bak al omscheppend de kip bruin. Roer intussen het pakje sausmix met de melk en 2.5 dl water door elkaar.
Voeg de saus, de wijn en de groenten toe aan de kip in de braadpan. Voeg de Italiaanse keukenkruiden toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de rijst. Maak de saus aan met wat aardappelmeel. Indien nodig, zout en peper toevoegen aan de saus.