Bruine bonensoep met shoarmavlees
Maaltijdsoep voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 uien
- olijfolie
- 300 gram shoarmavlees
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikken bruine bonen (a 360 gr)
- 2 blikken tomaten (a 400 gram)
- 2 vleesbouillontabletten
- 2 mespuntjes cayennepeper
- 2 eetlepels peterselie
- 150 gram soepgroenten
- 500 ml water
Bereiden
Uien pellen en snipperen. In een pan olie verhitten. Hierin uien en vlees al roerend in ongeveer 4 minuten lichtbruin bakken. De soepgroenten ongeveer 1 minuut meebakken. Toevoegen: bruine bonen met vocht, tomaten met vocht, een halve liter water, uitgeperste teentjes knoflook en bouillontabletten. Aan de kook brengen met cayennepeper. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met stokbrood en boter.