Bruine bonensoep met shoarmavlees

Maaltijdsoep voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • olijfolie
  • 300 gram shoarmavlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken bruine bonen (a 360 gr)
  • 2 blikken tomaten (a 400 gram)
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 2 mespuntjes cayennepeper
  • 2 eetlepels peterselie
  • 150 gram soepgroenten
  • 500 ml water

Bereiden

Uien pellen en snipperen. In een pan olie verhitten. Hierin uien en vlees al roerend in ongeveer 4 minuten lichtbruin bakken. De soepgroenten ongeveer 1 minuut meebakken. Toevoegen: bruine bonen met vocht, tomaten met vocht, een halve liter water, uitgeperste teentjes knoflook en bouillontabletten. Aan de kook brengen met cayennepeper. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met stokbrood en boter.

Bronvermelding