Courgette gevuld met tonijn/gehakt en mais

Ingrediënten

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2 courgette
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie (blikje à 160 g)
  • Of 300 gr. gehakt
  • 70 g tomatenpuree (blikje)
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • ½ blikje mais

Keukenspullen
lage ovenschaal

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200° C. Kook ondertussen de rijst met weinig zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en hol uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in blokjes.
Kook de courgettes plm 10 min in water
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de olie van de tonijn in een pan en bak de ui, tomatenpuree, blokjes courgette en paprika. Voeg mais en de tonijn toe en breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.
Vervang de tonijn eventueel door gehakt. Rul bakken met knoflook, ui, peper , zout en Italiaanse kruiden.
Leg de courgettes in een ovenschaal, vul met het mengsel en verwarm 15 min. in de oven. Serveer de courgettes met de rijst.

Combinatietip
Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.