Gestoofde kip met krieltjes

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en versgemalen peper
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram blokjes mager rookspek
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 750 gram voorgekookte krieltjes
  • 2 glazen witte wijn of water

Bereiden

Voorbereiden:

Snijd de kipfilets in niet te kleine stukken. Doe de bloem met wat zout en peper in een kom en haal er de stukken kip door tot ze rondom met de gekruide bloem zijn bedekt (of doe dit met behulp van een plastic zak). Snijd de uien in halve ringen.

Bereiden:

Verhit de olie in een pan en bak de stukken kip rondom aan. Schep ze uit de pan en laat de ui, het spek en de rozemarijn omscheppend in het achtergebleven braadvet regelmatig omscheppend bakken tot de ui glazig is. Voeg de aardappeltjes en de wijn of het water toe, schep er de stukken kip door en laat af en toe omscheppend zachtjes stoven tot het vocht is verdampt en de krieltjes en de kip goed gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en geef er een salade bij.