Griekse gehaktschijven met couscous en tzatziki

4 personen

Ingrediënten

  • Gehakt (400 gram)
  • 2  tros tomaten (350 gram)
  • Dikke yoghurt (4 eetlepels)
  • 5 Komkommer
  • Knoflook (5 teentjes)
  • 1 rode ui
  • Peterselie (200 gram)
  • 1 Citroen / Citroensap
  • Paprikapoeder (1 theelepel)
  • 2 Eieren
  • Paneermeel (1 kopje)
  • Couscous (400 gram)
  • Suiker
  • Water
  • Olijfolie
  • Peper

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook.
Doe de couscous en het gehakt in 2 ruime kommen.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat en de helft van de komkommer in kleine blokjes. Rasp de rest van de komkommer en laat deze uitlekken in een zeef.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork.
Breek de eieren bij het gehakt en voeg de paprika poeder, paneermeel, zout, peper en een handje peterselie toe, en meng tot 1 geheel.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Maak van het gehakt een platte schijf. Bak l de gehaktschijven in de pan.
Voeg de tomaat, ui, peterselie en de komkommerblokjes bij de couscous. Voeg citroensap van 1 citroen toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de geraspte komkommer met de yoghurt, knoflook, beetje peterselie en citroen tot een geheel. Voeg zout en peper toe.

Verdeel de couscous, gehaktschijven en tzatziki over de borden. Eet smakelijk!