Hartige taart met spek-champignon-prei-ui mengsel

4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak hartige taartmix
  • 375 gram gerookte hamblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 preien
  • 400 gr champignons
  • 150 gram geraspte kaas
  • 3 eieren

Bereiden

Voorbereiden:
Deeg maken volgens basisrecept.
Ui pellen en snipperen. In pan olijfolie doen en vervolgens ui en uitgeperste knoflook zachtjes fruiten. Voeg spekstukjes toe. Na vijf minuten prei, champignons toevoegen en laten meebakken totdat alle vocht verdampt is.

Bereiden:
Over voorverwarmen op 200 C. Intussen springvorm bekleden met deeg. Spek-ui-champignon mengsel over deeg verdelen. Kaas er over strooien. Saus maken volgens basis recept. Over vulling schenken. Op rooster 1 richel onder midden van oven, taart in plm. 45 min. gaar en goudbruin bakken