Kabeljauwfilet in honingsaus

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 2 grote uien
  • 2 vleestomaten
  • 2 theelepel tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 3 eetlepels ketjap
  • citroensap
  • 3 eetlepel honing
  • zout
  • peper

Bereiden

leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal. (kun je het beste een klein beetje invetten met olie)
verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de tijm en uitgeperste knoflook teentjes toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee.
Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe. Dan de ketjap, citroensap en honing erbij doen. Goed doorroeren, aan de kook brengen, iets laten indikken en eventueel op smaak brengen met zout en peper. Schenk de saus over de kabeljauw en verwarm het gerecht 15 tot 20 minuten in de oven op 200 graden.

Lekker met pandanrijst en een salade.
(als je bevroren kabeljauw hebt, moet je die óf laten ontdooien of iets langer in de oven verwarmen.)