Kalkoenragout met groenterijst

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 2 blikjes mais (nettogewicht 150 gr)
  • 2 potjes doperwten (nettogewicht 180 gr)
  • 2 rode paprika’s
  • 4 takjes peterselie
  • 2 uien
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepeltjes sambal oelek
  • 1 kippenbouillontablet
  • 400 gram kalkoenfilet (in stukjes)
  • 4 theelepels allesbinder
  • peper, zout

Bereiden

Voorbereiden:

Maïs en doperwten in zeef laten uitlekken. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Doperwten, helft van maïs en helft van paprika apart houden. In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

Ui pellen en fijn snipperen. Boter of olie in verhitten en ui en geperste knoflook fruiten. Kalkoen erdoor en bruin aanbraden in ui/knoflook mengsel. Ketjap, gembersiroop, azijn, sambal en 3 dl water erdoor roeren. Bouillontablet erboven verkruimelen. Alles gaar laten worden (plm. 15 min). Allesbinder erdoor roeren. Paar minuten voor het eind de helft van de paprika en de helft van de mais erdoor scheppen en mee laten garen. Op smaak brengen met zout.

De rijst gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Mais/dopertwen/paprika separaat verwarmen in een pannetje en na dat de rijst gaar is, door de rijst mengen.

Ragoût op borden scheppen. Peterselie erover strooien. Groenterijst ernaast scheppen.