Kruidige kipfilets met gebakken aardappeltjes
4 personen
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- 3 el ketjap
- 3 el gembersiroop
- Glaasje witte wijn
- Aardappelmeel
- 2 zakjes voorgekookte en gekruide aardappeltjes, aardappelschijfjes of iets dergelijks (à 450 gr)
- Krop sla
- Komkommer
Voorbereiding
- Snij de paprika in stukjes
- Snij de ui in stukjes
- Maak de marinade
Bereiding
Marineer de kipfilets in een mengsel van ketjap, gembersiroop en sambal. Evt. nog wat sweet-sour saus toevoegen. Kan ook nog een uitgeperst teentje knoflook bij.
Verhit de boter in de pan en bak de kipfilets. Pas op: bakt erg gemakkelijk aan
Als ze gaar en bruin zijn haal ze eruit en leg ze op een verwarmd bord onder de aluminiumfolie
Bak ondertussen de aardappeltjes in een andere pan
Fruit de ui en paprika in de kipfiletpan. Kieper hier de marinade in. Roer de baksels los en gooi er ook wat witte wijn in. Laat het geheel een beetje inkoken.
Maak hier een dikkere saus van door het te binden met het aardappelmeel
Maak de sla en de komkommer en dien dit als groente op