Kruidige kipfilets met gebakken aardappeltjes

4 personen

Ingrediënten

  • 4  kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika
  • 3 el ketjap
  • 3 el gembersiroop
  • Glaasje witte wijn
  • Aardappelmeel
  • 2 zakjes voorgekookte en gekruide aardappeltjes, aardappelschijfjes  of iets dergelijks (à 450 gr)
  • Krop sla
  • Komkommer

Voorbereiding

  • Snij de paprika in stukjes
  • Snij de ui in stukjes
  • Maak de marinade

Bereiding

Marineer de kipfilets in een mengsel van ketjap, gembersiroop en sambal. Evt. nog wat sweet-sour saus toevoegen. Kan ook nog een uitgeperst teentje knoflook bij.

Verhit de boter in de pan en bak de kipfilets. Pas op: bakt erg gemakkelijk aan
Als ze gaar en bruin zijn haal ze eruit en leg ze op een verwarmd bord onder de aluminiumfolie

Bak ondertussen de aardappeltjes in een andere pan

Fruit de ui en paprika in de kipfiletpan. Kieper hier de marinade in. Roer de baksels los en gooi er ook wat witte wijn in. Laat het geheel een beetje inkoken.
Maak hier een dikkere saus van door het te binden met het aardappelmeel

Maak de sla en de komkommer en dien dit als groente op