Mini-aardappelquiches

Hartige taartjes gemaakt zonder deeg in een prachtig cupje van aardappelrasp

Ingrediënten
600 gr. kruimige aardappelen
2 tl. gedroogde rozemarijn
3 el. zonnebloemolie
100 gr. ontbijtspek
3 bosuien
75 gr. Parmezaanse kaas
125 ml. slagroom
3 eieren
Papieren vormpjes

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp.
Doe de aardappel in een kom en meng met de rozemarijn, olie en eventueel zout.
Verdeel de aardappel over de holtes van de ingevette vorm. Duw goed aan zodat er bakjes ontstaan. Zet de vorm ca. 15 min. in de oven tot de aardappel goudbruin is. Neem uit de oven.
Snijd het spek in stukjes.
Verhit een koekenpan en bak het spek in 4-6 min. krokant.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Rasp de kaas.
Meng de slagroom, kaas en eieren met een garde.
Verdeel het spek en de bosui over de aardappelbakjes (papieren vormpjes).
Schenk het ei-roommengsel erover.
Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C en bak de quiches in ca. 15 min. gaar.

Laat iets afkoelen en haal ze met een lepeltje uit de vorm.