Nasi
4 personen
Ingrediënten
- 1 klein zakje nasimix van Conimex (Conserven Import en Export) of Inproba (Indische Rijst Producten Baarn)
- 1 bak nasi/bamigroente (450 gr)
- 4 pakjes saté ajam uit het vriesval van de supermarkt
- 400 gr. witte rijst
- 4 eieren
- 1 pak kroepoek
- Pot atjar tjampoer
- Potje zilveruitjes
- Potje augurken
- Wokolie
- Koekenpan
- Wokpan
- Rijstpan
- Satéstokjesontdooipan
- Kom o.i.d. voor het wellen van de nasimix
Bereiding
Zet water op voor de satéstokjes in een pan. Als dit kookt, zacht zetten en de satéstokjes erin doen. Deze moeten 15 minuten ontdooid en verwarmd worden.
Kook ook wat water en wel hierin de nasimix (zie achterkant pakje voor de hoeveelheid water).
Kook de rijst in een andere pan ruim water in 10 minuten gaar.
Wok de groente in een wokpan met wat wokolie voor 6 à 7 minuten.
Als de rijst gaar is en de wokgroente ook gaar is, meng dit dan door elkaar inclusief de gewelde nasimix.
Bak ondertussen 4 eieren in een koekenpan.
Haal de satéstokjes uit het water.
Dien de maaltijd op, inclusief atjar, zilveruitjes, augurken, kroepoek, eieren, satéstokjes en nasirijst.