Ovenschotel met prei en kip

2 personen

Ingrediënten

  • 5-6 aardappels
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bekertje creme fraiche light (125 ml).
  • 50 gram kaas
  • verse bieslook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 200 gr kipfilet in stukjes
  • Kipkruiden

Bereiding
Zet een pan water op voor het koken van de aardappels. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels circa 12 minuten totdat ze zo goed als gaar zijn (beetje zout toevoegen). Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika en de prei in stukjes en giet een scheutje olie in de pan. Bak de groenten met twee uitgeperste teentjes knoflook zachtjes aan in ongeveer 5 minuten. Ondertussen kruid je de kip met wat kipkruiden (pittig).
Na circa 5 minuten voeg je de kip toe aan de groenten en bak je het gehakt rul. Voeg ook het paprika- en chilipoeder toe
Voeg eventueel na smaak nog bieslook, extra kruiden of kaas toe.
Vet een ovenschaal in en doe de aardappelstukjes in de ovenschaal.
Schep het gehakt-groentenmengsel over de aardappeltjes. Doe er dan vervolgens de crème fraiche over en maak het af met wat geraspte kaas.
Zet de ovenschotel voor circa 20 minuten in de oven