Ovenschotel met sperziebonen en gehakt

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min. + 15 min. in de oven

Benodigdheden

 •     halve tot een hele rode peper
 •     100 ml kookroom (light)
 •     Handje geraspte kaas
 •     snufje zout/peper
 •     1 kleine ui
 •     450 gr aardappels
 •     150 gr gehakt
 •     1 paprika
 •     200 gr sperziebonen
 •     2 el ketjap
 •     1 teen knoflook
 •     1 el tijm

Bereidingswijze

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Schil de aardappels en snijd de aardappels in stukjes. Kook de aardappels circa 5-7 minuten voor. Zet nog een pannetje met water op en kook de sperziebonen circa 5-6 minuten.

Snipper het uitje en snijd de rode peper, paprika en knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens het uitje, de knoflook, paprika, snufje zout en peper, de tijm en rode peper toe en bak dit 3-4 minuten mee. Voeg vervolgens de ketjap toe en de gekookte sperziebonen toe en bak dit nog circa 2-3 minuten.  Zet het vuur uit en schep de pan leeg in een ovenschaal. Dek het gehakt af met de aardappelstukjes. Giet de kookroom over de ovenschotel en strooi als laatste nog wat geraspte kaas over het geheel.

Zet de ovenschotel ongeveer 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!