Pasta met eigen gemaakte tomatengehaktsaus

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 1 pakje Heinz Frito tomatensaus
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • Italiaanse keukenkruiden
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 400 gr penne macaroni
  • Geraspte kaas

Voorbereiding

  • Snipper de uien
  • Pel het teentje knoflook
  • Snij de courgette in blokjes
  • Snij de winterwortel in blokjes
  • Snij de paprika in stukjes
  • Scheur het laurierblad in tweeën

Bereiding

Doe de olijfolie in de pan. Verhit en fruit de ui met de knoflook. Knikker er het gehakt bij en bak het rul. Voeg zout en peper toe.
Voeg de courgette, winterwortel, paprika, laurierblad, kruidnagels, Frito, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe. Voeg evt. wat water toe zodat het niet te droog wordt.
Zachtjes laten sudderen voor 20 minuten.
Zet ondertussen de macaroni op, zodat beide op het zelfde tijdstip klaar zijn.

Serveer met salade en geraspte kaas.