Pittige pompoencurry
Recept voor 3 personen
Tijd: 25-30 min
Benodigdheden
400 gr pompoenblokjes
1 ui
1 teen knoflook
2 à 3 tomaten
1 paprika
1 tl kerrie
½ rode peper
snufje komijn
150 ml bouillon
100 ml kookroom/kokosmelk
Bereidingswijze:
Snijd de ui, tomaat, rode peper en paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de paprika, knoflook, rode peper en kerriepoeder ongeveer 2-3 minuten.
Voeg daarna de tomatenblokjes, de pompoenblokjes, bouillon, kookroom, snufje komijn en een snufje zwarte peper toe. Laat het geheel nu ongeveer 15-20 minuten pruttelen totdat de pompoen zacht is.
Serveer de pittige pompoencurry met raita, rijst of naanbrood.
Raita
Benodigdheden
Een uitgeholde komkommer in kleine stukjes
Yoghurt
Komijn
Peper
Zout
Munt
Bereidingswijze:
Alles door elkaar husselen