Pompoenpaprikataart

Recept voor circa 2 personen
Tijd: 20-25 min. + 30-45 min. in de oven

Benodigdheden:
400 gr pompoenblokjes
1 rode ui
1 teen knoflook
1 (gele) paprika
1 tl kaneel
1 kleine rode peper
halve tl nootmuskaat
snufje peper en zout
zachte geitenkaas + evt. een handje geraspte kaas
3 eieren
scheut melk
4-5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

Bereidingswijze
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem van een ingevette ovenschaal of quichevorm. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.

Snijd de ui, knoflook, paprika en rode peper in kleine stukjes. Kook de pompoenblokjes ongeveer 5-10 minuten totdat ze zacht zijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook en rode peper circa 2 minuten aan. Voeg daarna de stukjes paprika en de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Voeg dan de gekookte blokjes pompoen toe, meng alles goed door elkaar en zet dan het vuur uit.

Verdeel de groenten over het bladerdeeg in de ovenschaal/springvorm. Meng in een beker de eieren met een scheut melk en een snufje zout en peper. Verdeel het ei mengsel over de groenten in de schaal. Verdeel wat geitenkaas en eventueel wat geraspte kaas over de ovenschaal.

Zet de hartige taart met pompoen voor 30-45 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goed gaar is en de kaas mooi bruin.