Frisse mango-kipsalade

IMG_20170522_175404

Voor twee personen

Ingredienten

  •     1/2 mango
  •     1 avocado
  •     1 gerookte kipfilet
  •     Halve rode ui
  •     75 gram baby leaf slamix
  •     40 gram pijnboompitten
  •     Sap van een halve sinaasappel
  •     2 eetlepels mayonaise of yoghurt
  •     2 theelepels grove mosterd
  •     2 theelepels bloemenhoning

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de mango in plakken. Maak de avocado schoon en snijd in plakken.
  2. Snijd de gerookte kipfilet in plakken.
  3. Pel de ui, halveer en snijd in dunne partjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.
  4. Verdeel de baby leaf sla op een bord. Stapel hier achtereenvolgens de mango, kip, avocado en ui op.
  5. Meng het sap van een halve sinaasappel met de mayonaise, mosterd en honing tot een dressing en verdeel deze over de salade.
  6. Bestrooi met pijnboompitten.

Tip: Serveer de salade met warm stokbrood.