Frisse mango-kipsalade
Voor twee personen
Ingredienten
- 1/2 mango
- 1 avocado
- 1 gerookte kipfilet
- Halve rode ui
- 75 gram baby leaf slamix
- 40 gram pijnboompitten
- Sap van een halve sinaasappel
- 2 eetlepels mayonaise of yoghurt
- 2 theelepels grove mosterd
- 2 theelepels bloemenhoning
Bereidingswijze
- Schil en snijd de mango in plakken. Maak de avocado schoon en snijd in plakken.
- Snijd de gerookte kipfilet in plakken.
- Pel de ui, halveer en snijd in dunne partjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.
- Verdeel de baby leaf sla op een bord. Stapel hier achtereenvolgens de mango, kip, avocado en ui op.
- Meng het sap van een halve sinaasappel met de mayonaise, mosterd en honing tot een dressing en verdeel deze over de salade.
- Bestrooi met pijnboompitten.
Tip: Serveer de salade met warm stokbrood.