Risotto met tonijn en paprika

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 175 gram risotto-rijst
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 zak rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas

 

Bereiding

Snij de ui in stukjes en fruit deze in de pan totdat de ui glazig is. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe.
Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snij in blokjes. Snij de courgette in kleine blokjes.
Voeg de courgette en paprika bij de ui. Strooi er wat Italiaanse kruiden door.
Voeg de risotto-rijst bij de groenten in de pan en roer even door.

Voeg de witte wijn bij de risotto-rijst en roer goed door totdat de wijn geheel is opgenomen door de rijst. Voeg mondjesmaat elke keer een flinke scheut boillon toe aan het mengsel als de rijst al het vocht heeft opgenomen. Proef regelmatig of de rijst als gaar is.
Als de risotto gaar is, de tonijn toevoegen. Roer goed door.

Schep ondertussen een eetlepel balsamico en twee eetlepels olijfolie door de rucola, maak op smaak met zout en peper.

Schep de risotto op een grote schaal en garneer de risotto met de rucola.
Strooi de Parmezaanse kaas over het geheel heen.