Appel Merengues Bavarois alias Apfel-Baiser Schaum

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 4 eierdooiers
  • 80 g suiker
  • 25 g bloem
  • 2 grote zure appels
  • 4 merengues (grote schuimkoekjes)
  • 100 g geschaafde amandelen of amandelstukjes
  • 250 ml slagroom

Bereiden

De melk met het vanillestokkje kort koken. Vanillestokje leegschrapen boven de melk. Eierdooiers en suiker schuimig opkloppen, bloem toevoegen en deze massa in de hete melk toevoegen. Kort laten koken. Goed roeren om niet te laten aanbranden. Daarna laten afkoelen

De appels (b.v. Granny Smith) schillen en raspen. De merengues in grote stukjes breken. De amandelen bruin roosteren in koekenpan. en met een beetje suiker bestrooien. De appelrasp en de koekstukjes door de vanillesaus roeren. Daarna de geklopte slagroom er doorheen spatelen. Als laatste dit bestrooien met de geroosterde amandelen.