Courgettesoep

Voor drie personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aardappelen
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • kookroom
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 liter water (voor 3 personen is 1 liiter voldoend
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 teentjes knoflook

Bereiden

Bereiding courgettesoep
Prei in ringen snijden, ui snipperen en vervolgens samen met uitgeperste teentjes knoflook in pan fruiten (2 minuten).
Aardappelen in blokjes snijden en toevoegen. Courgettes grof raspen en ook toevoegen. 4 Minuten laten meebakken.
Daarna 1 à 1½ liter water toevoegen samen met de bouillontabletten. 20 minuten laten koken.
Half pureren met staafmixer. Op maak brengen met pesto, zout en peper. Aan het eind kookroom toevoegen. Lekker met stokbrood. Evt. met Parmezaanse kaas en pijnboompitten opdienen

Bereiding pesto
Peterselie, basilicum, olijfolie en knoflook met behulp van staafmixer pureren.