Gemarineerde biefstukreepjes met mango

IMG_20170820_172911.jpg

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 400 gr rijst
  • 500 gr biefstuk
  • 4 el ketjap manis
  • 1/2 tl djinten
  • 1/2 tl djahé
  • 1 tl sereh
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 mango
  • 150 gr taugé
  • 1 el olie
  • zout
  • 3 sprietjes bieslook

Bereiden

Voorbereiding:

Snij het vlees in reepjes. Klop de ketjap, djinten, djahé, sereh en sambal door elkaar. Schep het vlees erdoor en laat het minstens 15 minuten staan. Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes. Doe de taugé in een vergiet, schenk er kokend water over en laat het uitlekken.

Bereiden

Kook de rijst volgens recept
Verhit de olie in een wok. Roerbak het vlees plm 4 minuten. Schep de mango erdoor en verwarm nog 1 minuut. Breng het op smaak met zout.
Leg de taugé op een schaal en schep het vlees erop. Knip de bieslook erboven fijn.

Lekker met groene salade en rijst