Mediterrane Groentenstoofpot

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten in stukken
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien (in partjes)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 250 gr winterwortel, in plakken
  • 1 rode paprikia, in stukken
  • 500 gr pompoen of courgette (in stukken)
  • 150 ml kruidenbouillon (of meer)
  • 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 100 gr rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 blik witte bonen (400 gr., uitgelekt)
  • 1 grof bruinbrood
  • zout en versgemalen peper

Bereiden

Verhit de olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook. Schep de overige groenten erdoor en bak ze even mee.

Voeg de kruidenbouillon, rozijnen, kaneelpoeder, gemberpoeder, zout en peper toe en stoof afgedekt 20 minuten.

Schep de witte bonen erdoor en warm ze even mee.

Serveer deze groentenstoofpot met grof bruinbrood