Pilav met kip en perziken

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 st rode paprika
  • 500 gr kipfilet
  • 1 bakje champignons
  • 2 el gembersiroop
  • 4 el ketjap manis
  • 2 tl sambal
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 1 groot blik perziken
  • 1 st kippenbouillontablet
  • zout, peper, paprikapoeder
  • aardappelmeel

Bereiden

Snij de kipfilet in stukjes, Maak een marinade van sambal, ketjap en gembersiroop en laat de kip hierin 15 minuten staan.
Snipper de uien. Snij de champignons in plakjes.
Giet de perziken af, bewaar het sap, en snij de perziken klein.

Ui snipperen, fruiten met knoflook. Daarna de gemarineerde kip (zonder marinade) toevoegen en bruin aanbraden, Champignons toevoegen en paprika.
Daarna marinade en tomatenpuree toevoegen. Dit alles laten 15 minuten sudderen met wat vocht van de perziken en kippenbouillontablet. Op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder. Laatste 5 min. de stukjes perzik toevoegen.
Eventueel saus binden met wat aardappelmeel.

Opdienen met rijst en een lekkere salade met een paar drupjes dressing (bv, knoflookdressing)