Roomijs met appel-vanillesaus
Voor vier personen
Ingrediënten
- 4 stuks appels
- 4 bolletjes roomijs
- 2 plak bladerdeeg
- 1 ei eierdooier
- 1 schep suiker
- 1,5 dl appelsap
- 1 dl room
- 1 dl melk
- 1/2 stuk vanillestokje
- 25 gr suiker
Bereiden
Voorbereiding
Bladerdeeg:
Snij bladerdeeg in tweeen (2 driehoeken). Bestrijk ze met eierdooier en strooi er suiker over. Bak dit af in de oven (170 graden, 20 minuten) op ingevette bakplaat. Laat afkoelen.
Vanillesaus:
Melk, room, suiker (25 gr.) en vanille (eerst leegschrapen in saus) in een pan langzaam aan de kook brengen. Voeg iets kokende massa aan de eierdooier toe en roer dit door. Giet het dan weer terug in de pan en roer dit goed door. Niet weer aan de kook brengen!
Appeltjes:
Karmeliseer de schep suiker in een pan. Voeg de in partjes gesneden appel toe en schud het door elkaar. Voeg de appelsap toe en en laat de suiker geheel oplossen.
Als de appel bijna gaar is kan de reeds bereide vanillesaus worden toegevoegd. Het geheel kan evt. worden gebonden met bindmiddel.
Bereiding
Snij de driehoek van korstdeeg horizontaal doormidden. Doe er een bol room-ijs tussen. Serveer met de appel-vanille saus (opgewarmd). Evt. met slagroom