Varkenshaas in portsaus

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas
  • zout
  • peper
  • 100 gram boter
  • 1 laurierblaadje
  • 0,5 theelepel thijm
  • 1 eetlepel port
  • 1 stukje citroenschil
  • 5 eetlepels rode port

Bereiding

Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin de varkenshaas mooi bruin. Voeg een scheutje water, laurierblad, tijm, port en de citroenschil toe.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de varkenshaas in ongeveer 15 minuten gaar stoven.

Haal de varkenshaas uit de saus uit de saus, leg deze op een verwarmde schaal en houd hem warm onder aluminium folie.

Verwijder het laurierblaadje en de citroenschil uit de saus en roer de bessencompote door de saus. Schenk de saus over de varkenshaas. Lekker met aardappelpuree en broccoli