Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 2 stuk varkenshaasjes
  • 20 gr boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 st ui (gesnipperd)
  • 125 ml witte wijn
  • 6 st zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes
  • 0,5 tl oregano (gedroogd)
  • 250 gr champignons (gehalveerd)
  • 125 ml creme fraiche

Bereiden

Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper.
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan. Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano. Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar. Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden. Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden.

Suggestie:
Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella.

Serveersuggestie:
Eet bij dit gerecht rijst of pasta.