Zuurkooltaart met perzik

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 1 pak hartige taartmix
  • 3 eieren
  • 50 gram boter
  • 2 dl melk
  • 75 gram rozijnen
  • 1 literblik perziken
  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1 pak zuurkool (a 450 gr)
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 1 mespuntje cayennepeper

Bereiden

Voorbereiden:

Deeg maken volgens basisrecept. In kommetje met heet water, rozijnen plm. 10 min. wellen. Perziken goed laten uitlekken. Helft in schijfjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen.

In koekepan verhitten. Ui plm. 3 min. zachtjes bakken. Zuurkool toevoegen en met vork loshalen. Plm. 5 min. meebakken. In vergiet scheppen en overtollig vocht eruit drukken.

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 200 Celcius. Intussen springvorm bekleden met deeg. Saus maken volgens basisrecept. Kaas en mespuntje cayennepeper erdoor kloppen. Achtereenvolgens over deeg verdelen: perzikschijfjes, helft van zuurkool-uimengsel, helft van rozijnen. Helft van saus erover schenken. Rest van zuurkool-uimengsel en rozijnen erop scheppen. Perzikhelften met bolle kant naar boven erop leggen. Rest van saus erover schenken. Op rooster, 1 richel onder midden van oven, taart in plm. 45 minuten gaar en goudbruin bakken.

Lekker met groene sla