Vispakketjes uit den oven

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl olijfolie
  • 600 g prei
  • 2 uien
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 4 plakken parmaham of andere rauwe ham
  • 4 st kabeljauwfilet
  • 4 takjes tijm

Bereiden

Verwarm de oven op 200 C.

Snipper ui, snij de prei in ringen, maak het teentje knoflook persklaar.

Verhit de olie (1 el) en laat de ui met knoflook langzaam fruiten. Daarna de prei toevoegen en een paar minuten smoren. Blus af met de witte wijn en de kookroom en breng aan de kook. Laat circa 3 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Leg de plakken ham in een ovenschaal en deponeer hier de vis op (op elke plak ham één). Bestrooi met zout en peper. Verdeel hier het prei/ui mengsel over. Leg het takje tijm er dwars op en vouw de ham eroverheen. Besprenkel de ham met de olijfolie. Bak de vispakketjes in de oven in ca 25 minuten gaar en knapperig. Lekker met aardappelpuree.