Zalmfilet met witte wijnsaus

Voor twee tot vier personen

Ingrediënten

  • 1 visbouillonblokje
  • 2 zalmfilets
  • 4 kleine uiten
  • 1 eetlepel dille
  • 1 glas witte wijn
  • 1 pakje roomsaus
  • 1 of meer worteltjes
  • 1 prei

Bereiden

De uien pellen en in kleine stukjes snijden, De prei wassen en in ringen snijden. De wortel(tjes) in plakjes snijden.

De uien met de dille in ongeveer 5 minuten glazig bakken. De prei en worteltjes toevoegen en een paar minuten meebakken, De witte wijn toevoegen en een paar minuten op hoog vuur inkoken, ondertussen een halve liter water met bouillonblokje gereedmaken en daarna toevoegen. Het zakje witte roomsaus toevoegen en een paar minuten lichtjes laten koken

Ondertussen de zalmfilets bakken in pan (9 minuten)

De zalmfilet in stukjes toevoegen aan de saus en even laten meekoken.

Serveren met pandanrijst en een frisse salade