Zomerstamppotje met shoarmavlees en ijsbergsla

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 500 gr shoarmavlees
  • 1.5 kg aardappels
  • 75 gr boter
  • 2 st uien
  • 1 blik mais (300 gr)
  • 3 dl melk
  • vers gemalen peper
  • snufje zout

Bereiden

Schil de aardappelen.
Maak de krop ijsbergsla schoon en verdeel deze in kleine stukjes.
Snipper de uien.
Kook de aardappelen met zout ca. 25 minuten op gematigd vuur.
Verhit na 10 minuten wat olie of boter in de pan en fruit hierin de 2 uien. Voeg het shoarmavlees toe en bak dit in 10-15 minuten goudbruin.
Verwarm na 20 minuten de mais in een steelpannetje.
Verhit na 22 minuten de melk met boter (50 gr) in een magnetron.
Giet na 25 minuten de aardappelen af en laat deze even uitdampen. Voeg de melk met boter beetje bij beetje toe aan de aardappelen en maak hiervan een puree. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de mais af en schep deze samen met de ijsbergsla door de puree. Niet te veel laten afkoelen.

Verdeel het stamppotje over vier borden en schep er het vlees bij.