Turk­se groen­ten met yog­hurt en ge­hakt

Voor vier personen

Ingrediënten

 • 1 grote aubergine
 • 500 g vleestomaten
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 zak tafelaardappels (800 g)
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 500 g gebroken sperziebonen
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 potje groene pepers (310 g)
 • 2 schaaltjes rundersoepballetjes (a ca. 225 g)
 • 1 pot Griekse yoghurt (500 g)

Keukenspullen

 • knoflookpers

Bereiden

Aubergine schoonmaken, in stukken snijden van ca. 2 cm. Tomaten 12 tellen in kokend water leggen, afspoelen onder koude kraan en schilletjes verwijderen. Tomaten in stukjes snijden. Aardappelen in 4 stukken snijden. Knoflook pellen en met knoflookpers uitpersen. 4 el olie verhitten in diepe pan en hierin aubergine, bonen en aardappel 3 min. roerbakken. Knoflook en tomaat erdoor roeren en nog 1 min. bakken. Groene pepers met vocht, 1/2 el paprikapoeder en 1/2 kopje water toevoegen. Tegen de kook aanbrengen en groenten met deksel half op pan 20 min. laten pruttelen. Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. Ondertussen 2 el olie in koekenpan verhitten en gehaktballetjes in ca. 5 min rondom bruin en gaar bakken. Groentemengsel en gehakt over 4 borden verdelen, yoghurt erop scheppen en naar smaak paprikapoeder erover strooien.