Indiase curry met kikkererwten en mango
Voor vier personen
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 2 uien
- 800 g kikkererwten (blik à 400 g)
- 2 el plantaardige olie
- 3 el milde currypasta (pot 250 ml)
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 100 ml kokosmelk (blik à 400 ml)
- 1 mango
- 2 chapati’s
- 8 g verse koriander (zakje)
Bereiden
- Was de komkommer, verwijder de zaden en snijd overig vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien ca. 2 min. Voeg de currypasta toe. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, komkommer en kokosmelk toe en kook het geheel in ca. 8 min. op laag vuur gaar. Schil intussen de mango, verwijder de pit, snijd de mango in blokjes en kook de laatste 3 min. mee.
- Bereid de chapati volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vlak voor serveren de koriander grof. Verdeel de curry over diepe borden en garneer met koriander.