Kruidige couscous
Voor vier personen
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 2 uien
- 6 el olijfolie
- 1 el gemalen komijn (djinten)
- 3 el rozijnen
- 4 groenteburgers
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 winterpeen
- Zoetzure saus
Bereiden
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg de komijn en de rozijnen toe en bak 2 min. mee. Schep de couscous door het mengsel en neem uit de pan.
- Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en bak de groente burgers gaar, keer regelmatig.
- Snij de peen, ui en courgette in schijfjes. Maak blokjes van de paprika.
- Verhit olie in de pan van de couscous en roerbak de groente in 6 min. beetgaar. Breng op smaak met peper zout en zoetzure saus . Verdeel de groenteburgers over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer met de couscous.