Krui­di­ge cous­cous

img_048401_1600x560_JPG

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 2 uien
  • 6 el olijfolie
  • 1 el gemalen komijn (djinten)
  • 3 el rozijnen
  • 4 groenteburgers
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • Zoetzure saus

Bereiden

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg de komijn en de rozijnen toe en bak 2 min. mee. Schep de couscous door het mengsel en neem uit de pan.
  2. Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en bak de groente burgers gaar, keer regelmatig.
  3. Snij de peen, ui en courgette in schijfjes. Maak blokjes van de paprika.
  4. Verhit olie in de pan van de couscous en roerbak de groente in 6 min. beetgaar. Breng op smaak met peper zout en zoetzure saus . Verdeel de groenteburgers over de borden en schep de groenten ernaast. Serveer met de couscous.