Ra­ta­touil­le uit de oven

Voor vier personen

Ingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de aubergine en courgette in halve plakken. Snijd de ui en de tomaat in parten. Snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Schep de groenten in de ovenschaal om met de balsamicoazijn, tijmblaadjes en peper. Druppel ⅔ van de olie erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het basilicum in reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Breng de hüttenkäse op smaak met de helft van het basilicum en (versgemalen) peper.
  3. Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en fruit de knoflook goudbruin. Laat de pasta uitlekken en schep de knoflook met de olie erdoor. Serveer de pasta met de geroosterde groenten, een schep hüttenkäse en de rest van het basilicum.