Couscous met gehakt, sperziebonen en paprika

Voor twee personen

Ingredienten

  • 150 gram couscous
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 witte ui
  • 150 gram (mager) rundergehakt
  • 1 paprika
  • 2/3 eetlepels tomatensaus/tomatenfrito
  • snufje zout en peper
  • evt. extra kruiden zoals komijn, paprikapoeder en cayennepeper

Bereiding

Begin met het opzetten van een pannetje water voor de sperziebonen. Snipper daarna het uitje, snijd de paprika in kleine stukjes en breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden of zout en peper. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak het uitje met de paprika aan.

Bereid ondertussen ook de couscous volgens de bereidingswijze op het pak. Zelf doe ik de couscous in een grote kom en giet ik hierbij kokend water tot ongeveer 1 cm boven de couscous. Over de kom leg ik een schone theedoek en na ongeveer 3 minuten roer ik de couscous met een vork door en leg ik de theedoek er weer overheen. Na ongeveer 2 minuten is de couscous klaar. Als het uitje na 2-3 minuten een beetje doorzichtig is geworden voeg je het gehakt toe en bak je deze rul

Ik vind het zelf lekker om nog wat kruiden toe te voegen aan het gehakt-paprika-ui mengsel zoals 1 theelepel gedroogde basilicum en chilipoeder. Meng de couscous met het gehaktsausje, de sperziebonen en de pijnboompitten. En het klaar is de couscous met gehakt en sperziebonen!

(Overgenomen van Lekker en Simpel)