Lasagne al tonno

Voor vier personen

Ingrediënten

  • 9-12 plakken lasagne
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 125 gram spekreepjes
  • 1 eetl. gedroogde peterselie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikjes tonijn op olie basis
  • peper
  • zout
  • 0.5 eetl. Italiaanse keukenkruiden
  • 50 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • 7 dl. melk
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

Oven op 200 graden voorverwarmen.
Snipper de ui en doe de olie in een koekepan, en fruit de uien samen met de uitgeperste knoflook.
Na een minuut de gesneden champignons en de spekreepjes toevoegen.
Na een minuut of drie het vuur laag zetten en gepelde tomaten, Italiaanse keukenkruiden, tomatenpuree en peterselie toevoegen.
Goed doorroeren en een minuut of vijf laten pruttelen.
Neem de pan van het vuur en voeg de uitgelekte tonijn toe en roer het geheel goed door.
Smelt in een andere pan de boter, voeg de bloem toe, laat dit even kleuren en schenk dan al roerende de melk beetje bij beetje er bij.
Laat de saus even doorkoken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Ovenschaal met olie invetten.
Schep in een oven schaal de helft van het tonijn mengsel, bedek dit met lasagne, de helft van de Bechamelsaus, lasagne, tonijn mengsel, lasagne, Bechamelsaus en tot slot de geraspte kaas.
In de oven ongeveer 45 min. bakken.