Risotto met gorgonzola en peer

Voor twee personen

Ingredienten

  •     150 gr risottorijst
  •     600 ml bouillon
  •     1 ui
  •     teentje knoflook
  •     1 peer
  •     100 gram gorgonzola
  •     handje parmezaanse kaas
  •     zout en peper
  •     evt. 1 bosui

Bereiding

Snij de peer in blokjes. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Bak je ui en knoflook even kort aan in de pan met een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en bak dit ook even kort aan tot de korrel glazig is. Doe nu de blokjes peer bij je rijst. Voeg beetje bij beetje je bouillon toe totdat de korrel beetgaar is. Doe nu de gorgonzola en parmezaanse kaas bij de risotto en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Serveer het geheel naar wens met een lekkere groene salade.  Zelf hebben wij de risotto nog met een fijngesneden bosuitje geserveerd.

 

Lekker met rucolasla