Groene curry met kip

Voor twee personen

Ingrediënten

  • 150-200 gr rijst
  • 200 gr kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • circa 10 cherrytomaatjes
  • 1 bosui
  • halve ui
  • snufje zwarte peper en zout
  • half pakje groene curry
  • 100 ml kokosmelk

Bereiding

Zet een pan water op en breng het water aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de kipfilet, courgette, rode peper, cherrytomaatjes, bosui en de ui in stukjes. Giet een scheutje olie in een (wok)pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten de stukjes kipfilet toe en bak ze rondom bruin. Voeg daarna de courgette en rode peper toe. Bak dit circa 5-7 minuten. Daarna voeg je de groene curry, kokosmelk en de cherrytomaatjes toe. Laat dit nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de groene curry met de rijst en wat fijngesneden bosui.

(Uit Lekker en Simpel)