Snelle spinazie-courgettesoep met spekjes
Voor 4 personen
Ingrediënten
- halve el olijfolie
- 200 gr (magere) spekreepjes
- 1 ui
- 1 courgette
- 200 gr bladspinazie
- 1 liter warme bouillon
- 125 gr crème fraîche
Bereidingswijze
Doe een klein beetje olie in een soeppan (liefst met dikke bodem) en bak de spekreepjes. Zijn ze goudbruin en knapperig? Pak dan een kommetje, leg daar een keukenpapiertje in en laat de spekjes uitlekken. Laat 2 eetlepels spekvet in de pan.
Snijd de ui en de courgette. Bak nu de ui en courgette ongeveer 2-3 minuten in het overgebleven spekvet. Schenk op den duur de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Zet zodra het kookt, het vuur lager en laat het ongeveer 5 minuutjes pruttelen. Daarna voeg je de spinazie toe. Doe dit in delen en roer alles rustig door tot de blaadjes geslonken zijn. Als alle spinazie geslonken is, gebruik je de staafmixer om de soep te pureren.
Schep de crème fraîche in de soep en breng het op smaak met zout en peper.
(via Lekker & Simpel)