Mediterrane plaattaart met geitenkaas

Vier personen

Ingredienten

  • 100 ml olijfolie
  • rode uien (in smalle ringen)
  • teentjes knoflook (fijngehakt)
  • eetlepels verse tijm (gehakt) of
  • eetlepel gedroogde tijm
  • blik croissantdeeg
  • 100 gram tomatentapenade
  • 100 gram zwarte olijven (in plakjes, zonder pit)
  • bakje cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 75 rucola

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uienringen met de helft van de knoflook 4-5 minuten. Bestrooi met zout, schep de tijm erdoor en laat afkoelen.
Rol het deeg, eventueel in 2 stukken, uit en bekleed de bakplaat ermee. Duw de deegnaden tegen elkaar aan.
Bestrijk het deeg met de tapenade en verdeel de uien en olijven erover. Leg de tomaatjes erop met de snijzijde naar boven en bestrooi met peper. Verdeel de geitenkaas erover en bak de taart 12-13 minuten in het midden van de oven.
Meng de rest van de olijfolie met de overige knoflook, zout en peper.
Neem de taart uit de oven, verdeel de rucola erover en besprenkel met de knoflookolie.

Bereidingstip

Neem deeg voor hartige taart in plaats van croissantdeeg.