Pompoensoep met mangochutney

img_074620_445x297_JPG

Voor vier personen

Ingredienten

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 1 el arachideolie
  • 1 1/2 el curry madras (blikje 90 gr. van Johnny Boer)
  • 2 groentebouillontabletten
  • 4 el zure room
  • 4 el mangochutney (pot 340 gr Patak’s)
  • staafmixer

Bereiding

Was de pompoen en snij in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras ca. 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 15 minuten koken. Roer af en toe.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Verdeel de soep over vier diepe borden en schep in elke ervan 1 el zure room en 1 el chutney. Lekker met brood