Quiche met zalm en courgette

Ingrediënten

 • 5-6 velletjes bladerdeeg
 • 1 courgette
 • 150 gr, zalmsnippers
 • 250 gr. ricotttta
 • 1 ei
 • 100 gr. geraspte kaas
 • 2 eetlepels paneermeel
 • Olijfolie
 • Gedroogde basilicum
 • Beetje bieslook
 • Snufje peper en zout

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden en vet een quichevorm in met een beetje olijfolie. Was de courgette en en snijd hem in plakjes. Verhit wat olie in een (grill)pan en bak de plakjes courgette aan beide kanten ongeveer twee minuten. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier

Bekleed de quichevorm met de velletjes bladerdeeg (randen goed aandrukken). Rol eventueel het deeg een beetje uit. Prik met een vork een aantal keren in de bladerdeeg-bodem en strooi het paneermeel over de bodem. Klop, in een kom, de ricotta met het ei los. Voeg de geraspte kaas en zalmsnippers toe aan het ricotta-mengsel, breng op smaak met peper, zout en bieslook en roer goed door.

Schep het ricottamengsel over de bladerdeegbodem en verdeel gelijkmatig. Verdeel de uitgelekte plakjes courgette dakpansgewijs over het ricottamengsel en strooi er nog wat peper, zout en bieslook over.

Bak de courgette in ongeveer 25-30 minuten, in de voorverwarmde oven gaar.