Zalmrolletjes met komkommer

Ingrediënten

  • 150 gr. kruidenroomkaas
  • 100 gr. gerookte zalm (sandwichplakken)
  • 30 gr. pijnboompitten, geroosterd
  • 1 komkommer
  • Snufje zwarte peper
  • Eventueel 1 eetlepel olijfolie of water

 

Bereiding

Doe de pijnboompitten in een plastic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn, Roet de stukjes pijnboompit door de roomkaas. Als de roomkaas hier erg dik en niet meer smeerbaar van wordt, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.

Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schaaf er met een kaasschaaf lange dunne plakken vanaf. Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden. Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt, snijd je de zalm even breed als de komkommerslierten.

Bestrooi de zalm met een snufje peper. Leg een stukje komkommer er op en snijd op de juiste maat. Besmeer met het roomkaasmengsel. Rol de zalm met komkommer voorzichtig op. Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.

In plaats van kruidenroomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruiken