Courgettepasta

Ingrediënten

  • 40 gr. pijnboompitten
  • 2 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr. pasta
  • 800 gr. courgette
  • Zout, peper
  • 200 ml room
  • 3 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • geraspte (oude) kaas

Bereiding

Rooster de pijnboompitten totdat ze lichtbruin zijn. Houd ze apart.

Snipper de uiten en snijd de knoflook fijn. Fruit ze op een zacht vuurtjes totdat ze doorzichtig en een beetje bruin zijn.

Kook de pasta in ruim water met zout. Giet af, maar bewaar wat pastawater.

Snijd ondertussen de courgette in schuiven en die in kwarten. Doe ze met wat zout en peper bij de ui, bak alles 5 minuten en voeg de room toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Als de saus te droog is, voeg dan een lepel pastawater toe.

Hak peterselie en bieslook fijn en roer die, met de gare pasta, en de pijnboompitten door de courgette. Proef op zout en peper en bestrooi naar smaak met geraspte kaas