Salade van gerookte kip, mango en avocado

Voorgerecht voor 4 personen

Benodigheden

  • 150 gerookte kip
  • 1 avocado
  • 1 rijpe mango
  • 75 gr rucola
  • 50 gr tauge
  • 50 gr walnoten

Voor de dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el chilisaus
  • chilivlokken

Nodig; 4 borden, scherp mes, 2x klein schaaltje, vergiet

Bereiding

Begin met het bereiden van de dressing. Wanneer je straks de mango en avocado gaat snijden, zullen deze snel gaan verkleuren, dus eerst de dressing!

Meng in een schaaltje 2 el mayonaise met 2 el Griekse yoghurt en 2 el chilisaus. Strooi er nog wat chilivlokken over heen.

Breng in een waterkoker wat water aan de kook. Schenk dit in een klein schaaltje en dompel hier de taugé even in onder. Giet daarna af in een vergiet.

Snij de gerookte kipfilet in flinterdunne plakken.

Snij de mango langs de pit doormidden en verwijder de schil. Snij in dunne plakken.

Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snij daarna dunne plakjes van de avocado.

Begin met het opmaken van de salade door eerst wat plakjes mango op een bordje te leggen. Leg hier de plakjes avocado overheen en daarover heen de gerookte kipfilet. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn.

Leg nu op elk bordje een flinke pluk rucola en vervolgens wat taugé.

Brokkel de walnoten grof en verdeel deze over de borden. Serveer de salade gerookte kipfilet, mango en avocado met de chilidressing