Linzensalade met ovengroenten

Voor 2 personen

Benodigdheden

Salade:

  • 100 g Puy-linzen
  • 1 winterpeen
  • 1 grote pastinaak
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 flinke knoflooktenen
  • kneep citroensap
  • olijfolie
  • zout& peper uit de molen

Yoghurtdressing:

  • 250 ml dikke Turkse/Griekse yoghurt
  • ½ bosje koriander
  • wat chilivlokken (molentje)
  • rasp van 1 citroen
  • 1 knoflookteen
  • zout & peper uit de molen

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Snij de winterpeen en pastinaak in dunne plakken, de paprika en ui in dikke ringen. Doe in een grote braadslee.
  • Hak de knoflooktenen en strooi erbij, samen met komijn, zout en peper.
  • Besprenkel met een ferme scheut olie. Hussel door elkaar.
  • Rooster 30 minuten in de oven tot de groenten beetgaar zijn.
  • Zet intussen de linzen op met koud water en laurier, breng aan de kook en kook gaar in circa 20 minuten.
  • Giet de linzen af, meng direct met een scheut olijfolie, een kneep citroensap, zout en peper.
  • Haal de groenten uit de oven. Doe de linzen erbij en hussel alles door elkaar. Proef op zout en peper. Misschien ook nog wat olijfolie en citroensap?
  • Yoghurtdressing: Meng yoghurt met de knoflookteen (uit de knoflookpers), citroenrasp, ½ van de fijngehakte koriander, zout en peper. Maak lekker pittig met wat chilivlokken uit zo’n molentje.
  • Serveren: Schep de lauwwarme salade op borden. Bestrooi met de rest van de koriander. Schep er een dot yoghurt bovenop.

(uit Koken met Karin van Karin Luiten)