Linzensalade met ovengroenten
Voor 2 personen
Benodigdheden
Salade:
- 100 g Puy-linzen
- 1 winterpeen
- 1 grote pastinaak
- 1 rode puntpaprika
- 1 rode ui
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl komijnzaad
- 2 flinke knoflooktenen
- kneep citroensap
- olijfolie
- zout& peper uit de molen
Yoghurtdressing:
- 250 ml dikke Turkse/Griekse yoghurt
- ½ bosje koriander
- wat chilivlokken (molentje)
- rasp van 1 citroen
- 1 knoflookteen
- zout & peper uit de molen
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Snij de winterpeen en pastinaak in dunne plakken, de paprika en ui in dikke ringen. Doe in een grote braadslee.
- Hak de knoflooktenen en strooi erbij, samen met komijn, zout en peper.
- Besprenkel met een ferme scheut olie. Hussel door elkaar.
- Rooster 30 minuten in de oven tot de groenten beetgaar zijn.
- Zet intussen de linzen op met koud water en laurier, breng aan de kook en kook gaar in circa 20 minuten.
- Giet de linzen af, meng direct met een scheut olijfolie, een kneep citroensap, zout en peper.
- Haal de groenten uit de oven. Doe de linzen erbij en hussel alles door elkaar. Proef op zout en peper. Misschien ook nog wat olijfolie en citroensap?
- Yoghurtdressing: Meng yoghurt met de knoflookteen (uit de knoflookpers), citroenrasp, ½ van de fijngehakte koriander, zout en peper. Maak lekker pittig met wat chilivlokken uit zo’n molentje.
- Serveren: Schep de lauwwarme salade op borden. Bestrooi met de rest van de koriander. Schep er een dot yoghurt bovenop.
(uit Koken met Karin van Karin Luiten)