Gevulde varkenshaas met serranoham

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram groene pesto
  • 75 gram zongedroogde tomaat
  • 8 stuks Serranoham
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de varkenshaas in de lengte open. Open de varkenshaas en smeer het goed in met pesto aan de binnenkant. Als je zongedroogde tomaatjes hebt op basis van olie, laat dit dan eerst goed uitlekken. Snij vervolgens de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verdeel dit samen met de Parmezaanse kaas over de pesto in de varkenshaas. Vouw de varkenshaas dicht en wikkel hem in rauwe ham. Zorg dat de rauwe ham er volledig overheen zit en er geen gaten in zitten.

Vet een grote ovenschaal goed in met de olie en leg de stukken vlees er vervolgens in. Doe de ovenschotel met de gevulde varkenshaas in het midden van de oven, ongeveer 20-25 minuten. Haal het uit de oven wanneer de rauwe ham lekker knapperig is. Snijd het eventueel door, om te checken of de varkenshaas gaar is. Snijd de varkenshaas in stukken.

Serveer de varkenshaas met gebakken krieltjes en groenten, zoals harico verts of broccoli.