Courgettesoep
Ingrediënten
- Een staafmixer
- een soeppan
- een ui, gesnipperd
- twee tenen knoflook, heel fijn gesneden
- twee courgettes, in blokjes
- een liter water
- 2 groenten bouillonblokjes
- 100 ml (plantaardige) room (haverroom van Oatly is mijn favoriet)
- olijfolie
- eventueel nog wat gedroogde chilipeper naar smaak
Bereiding
Verhit in de soeppan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet. Voeg nu de courgette erbij en bak de blokjes courgette 5 minuten mee.
Doe nu het water en bouillonblokjes in de pan. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat courgettes 20 minuten pruttelen in de pan.
Pureer de soep met een staafmixer. Roer nu de (slag)room door de soep heen.
Schep de soep in soepkommen en garneer met een snufje chilipeper. En voor de visliefhebbers: garneer met wat gerookte zalm!
Ook lekker met zelfgemaakte croutons